2008. szeptember 30., kedd | |

Ilyen nincs a sifonérban

Példátlan dolgok történnek manapság Magyarországon. Az ember csak kapkodja a fejét és kérdezi: hát tényleg van ilyen? Képzeljék el, hogy a Ferencváros TC múlt csütörtökön otthonában fogadta a Szombathelyi Haladás labdarúgó csapatát és 1:2 arányban kikapott. Az Üllői úton! A zöld sasok! Kiestek a Magyar Kupából. Valószínűtlen.
Ennél már csak az valószínűtlenebb, hogy az arcukat többnyire sállal burkoló hazai szurkolók (elég hideg volt a múlt csütörtökön) nehezen viselték a vereséget. Egyszerűen nem érti az ember, hogy félúton az NB II-ből az NB I felé ilyesmi előfordulhat. Hát persze, hogy a legendásan szelíd, toleráns szurkolókat elkeseríti ez a szomorú esemény. De igazán csak azon akad fenn a magyar futballsportot leginkább távolról figyelő ember, hogy a szurkolók ezen semmiséget olyan traumaként élték meg, hogy azonnal átkívánkoztak az ellenszurkolók szektorába, hogy ott elégtételt vegyenek a vereségért. Hát ilyen aztán végképp nem volt még az Üllői úton.
Már magamnak sem hiszek, ezért a valószínűtlent bizonyító dokumentumot, az újsághírt idézem, miszerint „a szektorból kiszorított ferencvárosi vandálok üvegeket és köveket dobáltak az intézkedő rendőrök felé” ráadásul rasszista rigmusokat skandáltak. Nahát, ilyet még nem tapasztalt az egyébként sokat látott pesti flaszter. A manapság használatos szleng szerint: ezt nem hiszem el!
Ráadásul azt írja az újság, hogy a randalírozó vandálok közül tizenkét személyt előállított a rendőrség. Ilyesmik történnek, amíg mások békésen viszik haza ártatlan gyermeküket az óvodából. Egyszerűen nem találok szavakat.
És ez még mind semmi! Semmi ahhoz képest, hogy a stadion körül, csütörtök este sállal körbe tekert fejű kődobáló, lámpaburákat és más utcai berendezéseket törő-zúzó, rasszista rigmusokat ordibáló, őrizetbe vett vandálokat öt perc múlva nem engedték szabadon. Ellenben már másnap, tetszik érteni, már pénteken egy év nyolc hónap (három évre felfüggesztett) szabadságvesztésre ítélte őket az elsőfokú magyar bíróság.
Na, az egészben ez a legvalószínűtlenebb. Ilyen még nem történt. Ilyen nincs, nem is volt, félek, hogy nem is lesz a sifonérban. Meg a Kossuth téren.

0 megjegyzés: