2008. október 16., csütörtök | |

Újabb kiszivárogtatás

Újabb kiszivárogtatás történt, mégpedig a kerületünkben. Esztendeje tán, vagy több is, hogy a Fővárosi Közterület Fenntartó ZRT (FKF) rájött: még sincs rendjén hogy lomtalanítás címén, kerületi bontásban, évente egyszer-kétszer, szemétteleppé teszik a fővárost. Tulajdonképpen nem az FKF tehet róla, többnyire nem is a lakók, akik „a háztartásokban összegyűlt darabos hulladékokat” (lomokat) a megadott, nevezzük egyszerűen D nap hajnala előtt korábban, mondjuk D -1., vagy -2. napon rakják ki a sarokra. Tény viszont, hogy ezzel a tettükkel oda csalogatják az úgynevezett lomizókat. Akik aztán a halomba rakott lomot gondosan széttúrják, szétkenik egész utca hosszan. Ezen művelet közben pedig egymás közeli és főként nőnemű felmenőit emlegetve élet-halál harcot vívnak egy lyukas lavórért.
A kerület teljes területének szemétdombbá változtatását megakadályozandó, jött egy korábban alighanem Marslakó az FKF-hez, aki olyan naiv volt, mint egy igazi. Kitalálta ugyanis, hogy ezentúl ne nyilvánosan hirdettessék meg a lomkihelyezés és lombetakarítás napja, hanem a soros kerület minden levelesládájába zárt borítékban dobassék bele a szigorúan bizalmas dátum.
Azért gondolom, hogy Marslakó lehet az illető, mert ha csak egy napig is élt volna ezen a 92 ezer négyzetkilométeren, hát nem gondolja komolyan, hogy az a dátum, amit 80-100 ezer kerületlakóval közölnek, akár egy percig is titokban marad. Éppen abban az országban, ahol egy szigorúan titkos nemzetbiztonsági ügy is piaci adok-veszek tárgya lehet, ahol titkos iratokat, és CD-ket kerget az őszi szél bizonyos levelesládák irányába.
Hát persze, hogy minden kiszivárgott. Ne tőlem tudják meg, de bizonyos kémprogramok már régen beépültek és működnek az FKF szerverein, minek következtében a lomizók előbb tudják az aktuális dátumot, mint maga hulladékkezelési főosztályvezető, vagy akár a kommunális igazgató. Csak is így lehetséges, hogy „háztartásokban összegyűlt darabos hulladékoknak” még híre hamva sincs, de az utánfutóval felszerelt Lada gépkocsik már idegesen köröznek az utcákon. Nem is tart sokáig az üresjárat. Hamarosan sikerül (úgy mint a titkosítás előtt) az egész kerületet szemétdombbá változtatni.
Csak tudnám, hogy miért asszociálok mindebből a politikára!

0 megjegyzés: