2008. augusztus 18., hétfő | |

Kevés a lóvé

Borítékoltam, hogy a mérsékelt olimpiai szereplés közben/után, inkább előbb, mint utóbb a Magyar Olimpiai Bizottság vezetői eljutnak odáig, miszerint kevés a lóvé. Szebben fogalmazva: elégtelen a sport állami finanszírozása. Ez az oka minden látszat és valós kudarcnak. Nem közönségesen az állami vezetés, a kormány, úgy általában és egyáltalán.
Tegnap ebben a szellemben nyilatkozott az Emeregy Rádióban a Magyar Olimpiai Bizottság két, régi, tekintélyes vezetője. Az egyik egész Deutsch Tamásig visszamenve kijelentette, hogy a sportba beférkőzött a politika és a sport állami irányításával megbízott vezetők (ezek szerint évtized óta) a teljes hozzá nem értés állapotában vannak.
Némi gondolattársítással eszembe jut a derék Élő Zoli (Székesfehérvár) elszólása. Két elszólása. Zoli a kínai kulturális forradalom idején felettébb nehezményezte, hogy (figyelem idézet következik) „a forradalmárokat a kínai MÁV vonalain ingyen szállítják”.
A másik, a MOB vezetők legfrissebb nyilatkozatait hallva még aktuálisabb:
Leváltották a Videoton egyik nagyhatalmú vezetőjét. Zoli barátunk imigyen kommentálta (idézet):
„Éppen ideje volt. Nem értett ahhoz, amit csinált, ráadásul nem tűrte maga körül az okos embereket. Ha valaki, akkor én tudom, tíz évig dolgoztam mellette.”

MOB-os uraimék! Kik dolgoztak több mint tíz éve a hozzá nem értők között, mellett, mögött?

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

ld:Csodacsatár című film!
Dr Putri