2008. december 17., szerda | |

Élelmiszernek látszó tárgy

Élelmiszernek látszó, gyanús tárgyat találtak egy izgatottan viselkedő asszony bevásárlókosarában. Adta hírül egy, elsősorban hirdetések közlésében érdekelt napilap. A Túrócalsófelső Kossuth utca 123 alatt lakó Gipsz Béláné (született Vazelin Margit, 1954. március 23, anyja neve Czitrom Erika, szigszám: KH-B 41587345, újraoltási bizonyítványának száma VB 92746), az egyik bevásárló központ pénztárától távozóban feltűnő feltűnőségével feltűnt az ott szobrozó biztonsági őröknek. Azonnal értesítették a nemzeti detektív hivatalt, ahonnan perceken belül kiszálltak (mit szálltak, kirepültek) a nyomozók. Régi szokás szerint lezárták a környéket és nagy erőkkel megkezdték a nyomozást. Szóvivőjük által csak annyit közöltek a szenzációra összesereglett újságírókkal, hogy az asszonyt már priorálták. Kiderült róla, hogy korábban többször is járt Budapesten, és 1987. júl. 3, a körút sarkán piros jelzés ellenére átment a túloldalra, továbbá alaposan feltételezhető, hogy kora gyerekkorában is szerette a juhsajtot. A szóvivő nem cáfolta a hírt, hogy rövidesen 500 méteres körzetben evakuálják a lakosságot, kivételt képez természetesen az a bizonyos egyik bevásárlóközpont, ahol a (nevezzük eufemisztikusan) az árusítás és vásárlás zavartalanul folytatódik.
Az élelmiszernek látszó gyanús tárgyat rendőri felvezetéssel azonnal az élelmiszerek után (hiába) kutató tudományos központba szállították. Itt kiderült, hogy a meg nem nevezett bevásárlóközpontban forgalomba hozott termék főként E 234, E 654, E 957, E 213, E 916, E 45678 jelű anyagokat, nem különben engedélyezett ételszínezékeket, nyomokban dioxinnal és cioxinnal, valamin bioxinnal kezelt, Írországból származó sertéshúst, továbbá madárürüléket, egérfarkat és kendermagos csirke tollat tartalmaz. Tehát ehető. A szakértők egyúttal megnyugtatták a közvéleményt, hogy a meg nem nevezett bevásárlóközpontban vásárolt áruk nagy része nem okoz fejfájást (hacsak nem a fogyasztói áruk miatt), nem lehet tőlük idült hasmenést kapni, nem szuvasodik tőle a fogprotézist viselők foga, és nem okoz korai hirtelen halált. Feltéve! Feltéve, ha az említett élelmiszernek látszó tárgyból a kedves vásárlók nem zabálják tele magukat, mint egy állat, mert ezek mind ilyenek.
Immár szegény és továbbra is vétlen Gipsz Bélánét az átélt izgalmak miatt sürgősségi mentővel a Lipótra, de mert azt zárva találták, onnan a Szent Jakab Korház elmeosztályára szállították.
Egy, a magyar tájékoztatási gyakorlatban gyakorlatlan újságíró gyakornokot szintén elvittek a mentők, miután feltette azt a naiv kérdést, hogy: ugyan, mondják már meg, melyik bevásárlóközpontban történt az eset. A sajtószóvivő csak az elszállítás után adta meg a minden részletre kiterjedő választ: Az egyikben.

0 megjegyzés: