2010. szeptember 15., szerda | |

Esmét fogyik a magyar

Fogyik a magyar – kacagtatták prepotens politikai ifjak egykor a fél országot. Jó húsz éve történt, hogy kiröhögték a nemzetféltő Fekete Gyulát (Isten nyugosztalja), aki menetrendszerűen borongott a születés-halálozás arányszám alakulásán. Ki gondolta volna akkor, hogy egy tanácsaival haknizó, mindenhez egyformán értő, kedves öregember a megoldást illetően majd Rákosi Mátyásnál köt ki? Kicsit szigorúbb is lesz, amennyiben Rákosi csak a 20-50 életév közötti férfiaktól, és a 20-45 közötti nőktől kért gyermektelenségi adót. A haza új bölcsének szerepében tetszelgő öregúr már nem cicózik: egységesen 20-60 között szedné az adópénzt. Az összeg eleddig ismeretlen. Egyébként, a rákosista adó a fizetés 4 százaléka volt. (Csak megemlítem, hátha ez után is érdeklődik valaki: Békekölcsönt az éves bér 8,3 százalékában illett jegyezni.)
Nem mintha bölcsebb lennék a régi haza új bölcsénél, de van egy eredetibb javaslatom. Mélyen gondolkodjunk el azon, hogy újabban a celeb hölgyek körében milyen divat lett a gyermekvállalás! Vajon miért? Nyilván mert nagyon szeretik a gyerekeket. Meg hát az ezzel járó örömöket is, amelyek közül véletlenül sem felejteném ki a címlapra kerülés lehetőségét, továbbá az egész processzus, média általi követésének felbecsülhetetlen pr-hasznát.
Már most, ha minden áldott állapotra vágyó, majd egy sikeres aktus következtében beleeső és végül életet adó magyar anya akkora nyilvánosságot kapna, mint egy gyönge közepesre értékelt celeb, (esetleg celebfeleség), szavamra menten megoldódna a honi népszaporulat. Nem kellene új adónemen gondolkodni, a nép önként adózna, venné a bulvár újságokat, hogy le ne késse a szenzációs hírt, miszerint: Gipsz Jakabné háztartásbeli, jászkarafaszajenői lakos, teherbeesése óta először hányt.
A továbbiakban pedig megtudnánk róla, és minden leendő magyar anyáról, hogy:
Két gyereket szeretne
Dolgoznak az ügyön
Nem akarják elkiabálni, de
Megmozdult a kicsi
Péter (a férj) apás szülést akar
Nem akar
Mégis akar
A nagymama aggódik
A sajtót nem engedik a szülőszobába
A sajtó mégis bemegy
A boldog apa elájult a folyosón
Intenzívre vitték
Hazavitték a gyereket
Fényképezik a szobáját
Fényképezik a nagymamáját
Orvoshoz vitték, mert nincs széklete
Elindult a széklete
Már sétálnak a babakocsival
A mama szoptat
A mama nem szoptat
Vissza akarja szerezni a súlyát
Nem tudja visszaszerezni
Válságban van
stb, stb, stb.

Képzeljék el, ekkora nyilvánosság micsoda szülési kedvet generálna Jászkarafaszajenőn, hogy az adott kistérségről már ne is beszéljünk. És nem kell hozzá más csak néhány bulvár címlap. Az egyéb hajlandóság pedig megvan.
Legalábbis úgy emlékszem.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Köszönöm !
A gyermektelenségi adó fő szószólja igen csak a 80 és a halál közti korban lévő igen vehemens hölgy volt. Remélem Őnéki is van min. 5 gyermeke, 10 unoka és min. ugyanannyi dédunoka.
A"haza új Bölcse" sem mai kakaska!
Könnyen beszélnek. Szülnék , amennyiben a média foglalkozna, hogy 60 évesen gyermeket várok .

Névtelen írta...

Végre!!

Persze azé nem elég megcsinálni és világra hozni, aztat fel is kell nevelni.Mostanában ehhez egy vagyon kell. persze az ember szívesen vállalja, de akkor ne írjanak olyan hülyeséget, hogy ennyi meg annyi az iskola kezdés!!
HároM gyerekkel ez kész tönkremenés.
Persze van iskolakezdési hitel...+adósrabszolgaság!